Geldproblemen zijn absoluut niet fijn! Wanneer je er nog geen hebt, is het zeer verstandig om goed na te blijven denken over je uitgaven. Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer het zo ver komt dat je woning ontruimt wordt dan ben je werkelijk alles kwijt en is het zeer lastig om weer terug te krabbelen naar een normaal leven met een fatsoenlijk inkomen. Denk dus altijd goed na aan wat en op welke manier jij je geld uitgeeft, ook wanneer je nu genoeg geld hebt. Misschien is het verstandig om juist nu je voldoende inkomen hebt een spaarpotje op te bouwen voor wanneer er slechtere financiële tijden aanbreken. Een beetje spaargeld is fijn, je hoeft echt geen bakken met geld te hebben om prettig te kunnen leven. Wanneer je jouw financiële zaken op orde hebt kun je ook geld lenen om je doelen sneller te bereiken. Wist je dat één derde van de huishoudens in Nederland wel eens gebruik maakt van een lening om leuke dingen te doen? Dit is werkelijk geen probleem als je het maar verstandig aanpakt!

Verstandig geld lenen

We kennen allemaal de verhalen wel van een gezin dat veel geld leende, vervolgens de maandtermijnen niet kon opbrengen en daardoor in financieel zwaar weer terecht kwam. Ondanks deze verhalen veelvuldig gehoord worden zijn er toch veel meer situaties waarbij het geld lenen wel een positieve uitwerking heeft gehad. Wanneer je besluit om geld te gaan lenen dan moet je dit alleen met verstand doen. Je kunt daarbij op een aantal punten letten en toch binnen een uurtje de perfecte lening aanvragen.

Leningen vergelijken loont

Op leningen.nl/aanvragen/ staat een vergelijker. Wanneer je hierin je persoonlijke gegevens invult zoekt de vergelijker automatisch de best passende kredietverstrekkers voor je op. Er zijn namelijk enorm veel verschillende kredietverstrekkers die allemaal eigen voorwaarden en regels hanteren. Sommige regels zijn gunstig voor jouw leendoel, andere juist helemaal niet! Dankzij deze verschillen is het aanvragen van een lening daadwerkelijk maatwerk en voor iedereen verschillend. Zonder goede vergelijker is het bijna onmogelijk om de meest voordelige en best passende lening te vinden.

De rente en het maandbedrag van je lening

De voordeligste lening is degene met de laagste rente en de kortste looptijd. Natuurlijk wil je de goedkoopste lening nemen maar past het maandbedrag dat je daarbij moet betalen wel binnen jouw budget? Wanneer je een lening snel aflost, is het maandbedrag vaak aan de hoge kant. Hoeveel geld heb jij per maand over om je lening af te betalen? Heb je dit geld ook over wanneer je financieel even wat minder te besteden hebt omdat je bijvoorbeeld tijdelijk niet kunt werken? Wanneer het maandbedrag te hoog is kun je beter kiezen voor een lening die over een langere periode is uitgestreken zodat je makkelijker kunt voldoen aan je betalingsplicht.

Call Now Button